Genieten van asperges en wijn

Genieten van asperges en wijn

Gisteravond heerlijk in de zon buiten gegeten en de eerste proef op de som gedaan: Welke wijn past er goed bij een klassieke asperge bereiding. Het was genieten van asperges en wijn.

 

Ik heb witte asperges gekookt en geserveerd met (natuurlijk) ham en een ei. Niet zomaar een ei maar een gepocheerd ganzenei. Ik had wat ganzeneieren gekregen en er al 1 gebruikt voor een heerlijke cake. Waarom niet de andere 2 pocheren en serveren bij asperges? Ik vond het wel spannend om de ganzeneieren op deze manier te bereiden. Je moet ze natuurlijk wel langer pocheren dan een kippenei, 5 minuten heb ik gegokt.

Genieten van asperges en wijn

Maar het gaat om de wijn/spijs combinatie

Ik mocht 2 flessen witte wijn ontvangen van de Wijndivas. Een Muscat Sec wat volgens de Fransen de klassieke aspergewijn is EN een Spaanse Sinforiano Raimun Verdejo. De laatste wijn is er natuurlijk niet één die je zelf bij asperges verzint.

 

Les Vignerons des Albères Muscat Sec uit Zuid-Frankrijk
Een mooie licht en droge witte wijn met veel aroma. Lekker fruitig met een heerlijke afdronk.

 

Sinforiano Raimun Verdejo uit Spanje
Lichte geelkleurige witte wijn vol met aroma. Lekker fris droog een Spaanse alleskunner.

 

Beide wijnen zijn heerlijk, maar onze persoonlijke voorkeur ging uit naar de Franse Muscat Sec.
Omdat een ganzenei wat zoeter en romiger is dan een kippenei, kan het zijn dat de Franse wijn – die iets minder droog was dan de Spaanse – ons beter smaakte bij dit aspergerecht.

We gaan de Spaanse wijn nog een keer proberen bij een groene aspergebereiding, we houden jullie op de hoogte.

 

Ik heb een Panzanella met o.a. geroosterde groene asperges gemaakt. De Spaanse Verdejo smaakte hier heel erg goed bij.

Genieten van asperges en wijn


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden