Donna Hay haar nieuwste boek Even More Basics to Brilliance is in november in ons land uitgekomen. In 2016 lanceerde Donna het boek Basics to Brilliance, dit werd dé bestseller waaruit mensen over de hele wereld nog steeds koken. Met deze Even more Basics to Brilliance van Donna Hay, komt ze terug met nóg meer fantastische basisrecepten die iedere thuiskok zou moeten hebben. Het boek is voorzien van vele variaties en met shortcuts die deze recepten van basic naar brilliance brengen. Het is een must voor iedere fan van het Basics to Brilliance boek! Tevens staat het boek staat vol met watertanden lekkere foto’s, handige tips en foolproof recepten.
Donna Hay
Donna Hay is al jarenlang een internationaal begrip en fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele en seizoensgebonden recepten die prachtig worden gestileerd en gefotografeerd. Er zijn van haar inmiddels 26 boeken al miljoenen verkocht wereldwijd. En haar boeken zijn in 10 verschillende talen vertaald. Haar populaire tv-kookshows zijn in veel verschillende landen te zien. Daarnaast is ze krantencolumnist, ontwerper van keukenspullen en voedselproducten.
Het boek bestaat uit de volgende hoofdstukken:
Masterclass video’s
Het boek begint met 16 stuks superhandige receptvideo’s die je met een handige QR-code kunt volgen. Hierdoor kan jij jezelf succesvol scannen tot briljant bakken en koken.
Hartig
Hoofdstuk Hartig geeft jou de basics van o.a. knapperige chiliolie, gepofte knoflook, perfect gepocheerde kip, sushirijst, platbrood, verse pasta en gekaramelliseerde uien.
En daarna natuurlijk de recepten waarmee je deze basic recepten kunt gebruiken.
Wat dacht je van krokante chili-kipburger of wontons met gehakt waarbij de knapperige chiliolie wordt gebruikt?
De sushirijst wordt natuurlijk toegepast voor sushi, maar ook voor sushi rolletjes en een heerlijke pittige tonijn-sushibowl.
Van die sappige perfect gepocheerde kip maakt Donna een fantastische bowl met kokoskip en zwarte rijst, een pittige Szechuan kip met geplette komkommersalade en haar klassieke kipsandwiches.
Van de verse pasta wordt lasagne, ravioli en heerlijke simpele pasta met pistache-muntpesto gemaakt.
En hoe maak je nu de perfecte gekaramelliseerde uien? Donna leert jou de truc hiervoor en geeft jou daarnaast nog recepten zoals gekaramelliseerde uiensoep, galette met gekaramelliseerde ui, geitenkaas en vijgen en een verrukkelijke gekaramelliseerde uienpasta met krokante salie.
Zoet
De basics van Zoet zijn o.a. citroenglazuur, crème brûlée, chocolademousse, burnt cheesecake, semifreddo, souffle, scones en worteltjestaart.
Die heerlijke citroenglazuur gebruikt Donna weer bij recepten zoals cupcakes, taarten en mini tulbandjes.
En met het basisrecept van crème brûlée, maak je moeiteloos een heerlijk variant met chocolade en frambozen, eentje met rabarber en gember en een zalige crème brûléetaart met citroen. Dit wil je maken!
Ben jij ook zo dol op chocolade en chocolademousse? Wat dacht je dan van Donna’s chocolademousse-tiramisu, chocolademoussetaart met gezouten karamel of chocolademousse-laagjestaart zonder bloem? Onweerstaanbaar toch?
Met het basisrecept voor souffle kan deze luchtige heerlijkheid niet mislukken. Wederom vind je drie souffle-recepten, waarvan de passievruchtensoufflé mij goddelijk lekker lijkt.
Ik ben dol op scones en die dadelscones of sinaasappelscones met bramenjam en gemarmerde room wil ik beslist proberen.
Woordenlijst
In de woordenlijst vind je alle superhandige informatie over de ingrediënten die in het boek gebruikt worden.
Extra’s
Altijd handig zijn de maten in cups en grammen of milliliters en de oventemperaturen van Fahrenheit naar Celsius.
Even More Basics to Brilliance van Donna Hay
Dit boek bevat wederom de ruimschoots bewezen klassiekers van Donna Hay, maar ook de eenvoudige basisrecepten zoals bouillon voor ramen, de lekkerste tomatensaus uit de oven en het makkelijkste flatbread. Om over de cakes en taarten nog maar te zwijgen.
Ieder basisrecept wordt gevolgd door handige variaties en suggesties om het koken nóg makkelijker te maken. Zo kan iedere thuiskok haar of zijn kookkunsten tot een hoger niveau tillen.
Even More Basics to Brilliance van Donna Hay kan je hier bestellen.