Bavette steak

Bavette steak

Bavette steak – De onderschatte ster van de Franse keuken – Hoe je de beste bavette kunt bestellen en bereiden

 

Wil jij graag eens een ander heerlijk stukje vlees klaarmaken? Dan brengen wij graag de bavette steak onder de aandacht. Onder de vleesliefhebber een bekend en zeer gewaardeerd stuk vlees. Maar wat is bavette precies? Hoe kom je aan de beste stukken vlees en misschien nog wel belangrijker: hoe maak je deze het beste klaar?

 

De bavette steak

 

Het bavette vlees is afkomstig van een rund en is te vergelijken met een lekkere biefstuk. Het stuk vlees komt uit de vang. Een gedeelte van de flank, welke ook dicht bij de achterpoten zit. Vergeleken met de biefstuk is de bavette minder bekend. Toch kan de Bavette je flink verrassen in de mogelijkheden.

 

De structuur van de Bavette is te vergelijken met een biefstuk, maar wel iets grover. Dit proef je dan ook bij het eten. Door de structuur kan het stuk vlees veel smaak opnemen. Al is het zelfs al heerlijk wanneer je het licht kruid en rauw zou eten.

 

Waar koop je Bavette?

 

Een Bavette steak ligt meestal niet in de gemiddelde supermarkt. In sommige supermarkten kan je het bestellen, maar uiteindelijk is een keurslager wel de beste keuze. Je bent hier verzekerd van de beste kwaliteit en advies. Samen met de keurslager kan je bepalen hoe groot het stuk vlees moet zijn, maar ook hoe je het gesneden wil hebben. Een andere mogelijkheid zijn de online slagers. Via verschillende websites kan je ook een Bavette steak bestellen. Deze worden vervolgens gekoeld bij je thuisbezorgd.

https://inamood.nl/rundvlees/bavette/

 

Hoe bereid je Bavette?

 

Het klaarmaken van bavette is niet heel ingewikkeld. Toch kan er veel fout gaan en kan de eenvoud toch knap lastig zijn. Net als bij het bereiden van een biefstuk kan je kiezen voor verschillende resultaten. Zo heb je rare, medium-rare, medium, medium-well done, well done. Hoe meer je de bavette laat garen hoe stugger het zal worden. Afhankelijk van jouw smaak en wensen kies je de beste optie.

 

Laat het stuk vlees eerst op kamertemperatuur komen. Zo “schrikt” het vlees minder en is het temperatuurverschil kleiner, wanneer deze in de pan zal gaan. Je bakt het in de pan of op de barbecue aan beide kanten. Afhankelijk van de dikte kies je hoelang het stuk vlees nodig zal hebben. Je kan regelmatig het stuk vlees draaien, zodat het regelmatig zal garen. Mocht je zeker willen weten dat de binnenkant van het vlees precies goed is, gebruik dan een vleesthermometer. In de basis begin je met 1 minuut op hoog vuur aan beide kanten en laat je het daarna nog 3 minuten rustig garen. Draai het vlees regelmatig om.
Als jouw stuk vlees klaar is, haal je het uit de pan en wikkel je het in aluminiumfolie. Hierin laat je het vlees 8 minuten rusten. Het vocht in het vlees verdeelt zich weer en de malsheid zal hiermee toenemen.

 

Mocht je het vlees willen marineren? Zorg er dan voor dat je het vlees de dag ervoor al in de marinade doet in een hersluitbare zak. Marinade heeft minimaal 1 nacht nodig om echt tot het vlees door te dringen. bavette steak bestellen? Kijk dan eens op inamood.nl


Plaats een reactie

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing