Meest gewaardeerde recepten

Alle recepten
Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel

Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet.   Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Kalkoenbouten in rode wijn

Kalkoenbouten in rode wijn

Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]

pastinaak puree

Pastinaak Puree Recept

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaak puree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze pastinaakpuree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]

Aspergesalade met ham en ei

Bij mijn groenteboer kreeg ik een bos gebroken witte asperges aangesmeerd. Nou ja aangesmeerd, daar ben ik zelf bij natuurlijk. Kan je ze gebruiken voor een soepje, vroeg hij. Nou vooruit dan maar, ik neem ze wel mee. Maar thuis aangekomen dacht ik, ik heb helemaal geen zin in soep. Dus is het deze klassieke […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

zalm uit de oven in aluminiumfolie

Zalm uit de Oven in Aluminiumfolie

Deze hele zalm uit de oven in aluminiumfolie heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge, wat is dat lekker geworden zeg! Het is een combinatie van zoet, zuur en pittig, met een boterzachte zalm als resultaat. Dit gerecht is daarom ideaal om te bereiden tijdens een etentje thuis. Bovendien is […]

Waanzinnig lekker hartig brood

Waanzinnig lekker hartig brood

Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden.   Astrid’s blog gaat over […]

Tomahawk uit de oven

Tomahawk uit de oven

Ik mocht twee bijzondere stukken vlees ontvangen van Beef & Steak. Namelijk een Brisket en een Tomahawk steak. Ik noem het bijzondere stukken vlees, omdat je deze niet zomaar bij jouw slager ziet liggen. De Brisket gaat Roderick bereiden op zijn speciale BBQ / Smoker en met de Tomahawk ging ik aan de slag. Nou […]

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Deze Franse uiensoep is een recept van mijn moeder. Zij bakte altijd nog spekjes mee voor een extra hartige smaak. De soep was een groot succes in het restaurant van mijn ouders, niet aan te slepen! Ik had de uiensoep al heel lang niet meer gemaakt en ineens op een koude dag had ik er […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing