Wij hebben weer iets te vieren en gaan dat vanavond doen in Restaurant Kok Experience te Harderwijk.
Wij zijn er nog niet eerder geweest, maar al diverse keren langs gereden en gezegd; daar moeten we eens gaan kijken. Het is een gigantisch pand waar van alles te beleven valt. In het pand bevindt zich een bioscoop, kinder speelparadijs (indoor en outdoor), lasergame doolhof en ook nog een restaurant. En die gaan wij uitproberen vanavond.
Bij binnenkomst worden we hartelijk begroet door de dame in de receptie en zij begeleidt ons naar het restaurant. Daar aangekomen worden we weer hartelijk begroet door een jongeman die ons naar onze tafel brengt. Hij vraagt of wij nog naar de bioscoop gaan. Nee zeggen wij, we hebben alle tijd.
De menukaart is heel divers van voorgerechten, soepen, vlees en vis tot pannenkoeken. Ook vind je er vegetarische gerechten en gerechten die gluten- en lactosevrij zijn op. Voor elk wat wils. Ouders met kinderen tot bioscoopgangers die snel een hapje willen eten of gasten die willen dineren, het kan allemaal.
Wij beginnen met een glaasje Prosecco (€4,50 ). Lekker glaasje die er bij mij wel heel erg goed ingaat. Dan bestuderen wij de kaart en zitten we te dubben wie welk voorgerecht zal nemen.
Hubbie gaat voor de gefrituurde champignons met knoflooksaus (€ 6,95) en ik heb zin in het
Vis trio bestaande uit garnalencocktail, zalmkroketje met dillemayonaise en palingsalade op toast (€12,95). De voorgerechten worden in een rap tempo geserveerd. De gefrituurde champignons zijn 4 grote paddenstoelen geserveerd op een plankje met de saus apart en nog een salade van rucola met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Zalig wordt er aan de andere kant van de tafel gezegd met zijn mond vol. Ik begin met het kroketje, die heeft een lichte zalmsmaak en de dillemayo erbij smaakt goed. De palingsalade is heerlijk met een verrukkelijk krokant toastje eronder. En dan de lekkere garnalencocktail, die gaat er ook goed in. Erbij drinken wij een Salentein Portillo Chardonnay (€ 4,20 per glas) een subtiele en elegante witte wijn die vooral goed past bij mijn vis trio.
Nu moet je weten dat manlief de hele week al zat te ‘zeuren’ om biefstuk, maar ik had andere menu ideeën afgelopen week. Wat denk je… er staat een biefstuk van 300 gram op de kaart (€ 19,50)! Bingo, biefstuk wordt het. En hoe moet hij gebakken zijn…saignant. De professionele jongeman die ons bedient zegt: u wilt dus een perfecte biefstuk. Kijk die heeft het begrepen. Meestal gaat dat niet goed, maar hier wel. En hoe, er komt een heerlijke biefstuk met kruidenboter op tafel en er zit er één van te smullen kan ik je vertellen. Hij drinkt er een glas Salentein Portillo Cabernet Sauvignon (€ 4,20) bij en die smaakt er heel goed bij.
Tja en ik ga heel ordinair aan de spareribs (€ 14,95) ook nog geserveerd met aïoli. Man wat is dat smullen, het vlees valt van het bot en ze zijn zo lekker, die hebben helemaal geen saus nodig. Dan doop ik de zalige frietjes maar in de saus. Gelukkig heb ik hulp bij de spareribs, want mijn ogen zijn weer eens groter dan mijn maag.
Of we nog iets na willen? Voor mij niet, ik plof maar ja er is iemand in de familie die altijd nog wel een nagerecht lust. IJs voor opa en oma (€ 6,50) wordt het. Drie bolletjes vanille ijs met slagroom geserveerd met boerenjongens. En dan nog maar een kopje koffie als afsluiter.
Man ….wat genieten wij van het eten, de ambiance en vooral van het personeel. Zulk professioneel personeel met bezieling komen we niet zo vaak meer tegen. Nu blijkt dat hij en de chef bij Ratatouille vandaan komen. Dat verklaart veel, want Ratatouille is toch een van de betere restaurants in Harderwijk.
Het eten is gewoon heel erg lekker, geen opsmuk, hier en daar misschien een kant-en-klaar sausje, maar dan wel een lekkere.
Prijs kwaliteitverhouding is heel erg goed voor hetgeen geboden wordt.
Enig minpuntje vind ik dat je vanuit het restaurant op het kinder speelparadijs uitkijkt, maar dat zullen ouders – die hun kinderen er hebben rondhobbelen – wel prettig vinden denk ik.
Het was een fijne Experience bij Kok. We komen zeker nog een keer terug, al is het maar voor de speciale thema avonden zoals onbeperkt tapas of spareribs eten, brunchen op zondag of voor de high tea.
Kok Experience
Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk
0341-23000