Hotel Restaurant Zwartewater

Hotel Restaurant Zwartewater

Moederdag 8 mei 2016

Na een heerlijke wijnproeverij op Landgoed Overcinge te Havelte, gaan mijn moeder en ik nog een hapje eten voor Moederdag.

We rijden naar ons favoriete restaurant te Vollenhove, maar wat blijkt…helemaal volgeboekt. Ja dat kan natuurlijk gebeuren op Moederdag.

 

Omdat het zo’n prachtige zonnige en warme dag is, willen we graag op een terras dineren. We rijden door naar Zwartsluis. Hotel Restaurant Zwartewater heeft een heel groot en mooi terras weet mijn moeder mij te vertellen.

Bij binnenkomst in het restaurant vliegt het bedienend personeel ons voorbij. Ja hartstikke druk vandaag natuurlijk. Maar toch helpt iemand van de bediening ons aan een plaatsje op het terras. In een heerlijke loungebank onder een grote parasol is het goed toeven op dit prachtige terras aan het water. Ik krijg gelijk een vakantiegevoel.

 Hotel Restaurant Zwartewater

De vlotte serveerster heeft ons al horen praten over blijven eten en neemt gelijk de menukaarten mee. Kijk daar houden we van. De drankjes komen ook in no-time en dat komt goed uit …. we hebben dorst.

Hotel Restaurant Zwartewater 

Ze hebben voor het terras een uitgebreide keuze in koffie, gebak, bier en borrelhapjes. Uiteraard kunnen we ook dineren op het terras. We krijgen de kaart van de Brasserie In ’t Vooronder. Als vooraf staan er diverse salades, visgerechten, 3 soepen en 2 warme voorgerechten op het menu. Voor de hoofdgerechten is er keuze uit vis en vlees, vegetarisch, kindermenu’s, weekspecials en maandmenu.

Wij gaan voor een maandmenu, een 3-gangenmenu voor € 29,50 p.p.

 

Vooraf een kleine salade met gerookte eendenborst en noten, geserveerd met een dressing van balsamico en dadel. Het zijn 6 kleine plakjes eendenborst op een berg sla, welke minimaal is aangemaakt met een dressing. De croutons komen uit een zakje en de dressing van balsamico en dadel erbij lijkt verdacht veel op appelstroop. De eendenborstplakjes met de ‘appelstroop’ zijn wel lekker. De wijnsuggestie: Pinot Noir, Peter en Peter voor € 4,00 smaakt prima. Moeders gaat voor een Muscadet Sèvre Et Maine Sur Lie voor € 4,50 van Ackermann Saumur een geurige witte wijn met een frisse afdronk met minerale tonen.

Bij het voorgerecht krijgen we lekker brood met olijfolie, boter en grof zeezout.

 Hotel Restaurant Zwartewater

Ik neem als hoofdgerecht de krokant gebakken doradefilets met gamba’s en peterseliesaus.

De gamba’s zijn nergens te bekennen, ik vergeet ook helemaal te vragen waar ze blijven. De doradefilets smaken heerlijk, ze zijn goed gebakken, maar de saus erbij is echt niet lekker. Weer een gevalletje van kant-en-klare saus lijkt mij. Gelukkig is deze apart geserveerd zodat ik kan genieten van de vis (die eigenlijk helemaal geen saus nodig heeft). Erbij drink ik een Chardonnay Bellingham voor € 4,75 een heerlijk geurende, uitgesproken sappige en fruitige wijn uit Zuid Afrika.

Hotel Restaurant Zwartewater 

Mijn moeder bestelt rosé gebakken lamskoteletten geserveerd met een rode wijnsaus met kruiden en rozemarijn. De lamskoteletjes zijn niet rosé gebakken en dat kan ook niet, daar zijn ze te dun voor. In de saus overheerst de rozemarijn.

Bij de hoofdgerechten worden lekkere dikke frites en broccoli geserveerd. We kunnen ook nog binnen een salade halen van het saladebuffet.

Hotel Restaurant Zwartewater 

Binnen in het live cooking restaurant de Combuijs zijn de buffetten erg in trek vandaag. Je kunt onbeperkt dineren van hetgeen de vele buffetten bieden. De hoofdgerechten kan je rechtstreeks bij een chef in de open keuken bestellen en deze worden dan ter plekke bereidt.

 

Als nagerecht volgt een Frambozen ijs met een saus van witte chocolade. Een lekkere grote bol ijs met wat slagroom en een ‘kniepertje’ erbij. Met een kopje koffie en een verse muntthee beëindigen wij ons diner.

 Hotel Restaurant Zwartewater

Wat zal ik zeggen over Zwartewater, het terras aan het water is subliem. Het restaurant de Combuijs ziet er uit als een typisch hotelrestaurant. De brasserie In ’t Vooronder ziet er gezelliger uit. Het personeel is helemaal top, zeer vlot en correct word je hier bediend.

 

Ik denk dat het overgrote deel van het soort gasten die hier komen eten, zeer tevreden zullen vertrekken, voor dagjesmensen en hotelgasten is dit een prima locatie. Maar je hoeft hier geen culinaire hoogstandjes verwachten.

 

Hotel & Restaurant Zwartewater
De Vlakte 20
8064 PC Zwartsluis
Telefoon: 038-38 66 444

http://www.hotelzwartewater.nl/nl/


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden