Wij gaan een weekendje genieten in Gorinchem en verblijven aan de rand van Gorinchem in het nieuwste hotel van Van der Valk. Dit hotel ligt aan de A15 op slechts 10 minuutjes rijden van het centrum van deze vestingstad. Het voordeel van de Van der Valk hotels is dat je er altijd kunt parkeren, dit doen wij dan ook voor het imposante hotel. Wij komen in de grote en prachtige hal van het hotel, wauw dit is een Van der Valk Hotel 3.0! En dat blijkt ook zo te zijn, we horen bij de receptie dat dit het meest duurzame hotel van Van der Valk International hotels is. En niet alleen duurzaam maar ook prachtig en compleet met een casino, bioscoop, een spa voor een heerlijke schoonheidsbehandeling en massage.
Restaurants
Op de begane grond van het hotel zijn er twee prachtige restaurants, het traditionele Restaurant Loev waar à la carte gegeten kan worden en waar nog enkele Van der Valk klassiekers op de kaart staan. Hier wordt ook het ontbijt geserveerd en er is ook aan de kinderen gedacht, er is namelijk een leuke kids corner voor de kleintjes.
En het sfeervolle, intieme en prachtig ingerichte Restaurant Bar Stein. Hier kan je terecht voor een heerlijk shared diner, wat bereid wordt in een open keuken.
Aan de bar van dit restaurant kan je genieten van een goede cocktail of een speciaal biertje.
Tevens is er naast de bar een afzonderlijke ruimte waar sportliefhebbers op een groot scherm hun favoriete sport kunnen bekijken.
De kamer
Wij slapen in een Comfort kamer, dit is de goedkoopste kamer van het hotel. Maar tjonge wat een luxe en sfeervolle kamer en badkamer. Op het heerlijke bed zullen wij zeker goed slapen en de volgende morgen gaan we uitgebreid douchen onder de grote regendouche. De badkamer is van alle gemakken voorzien zoals grote flessen doucheschuim, shampoo, hairconditioner, zeep een bodylotion. Ook heel fijn is dat het toilet apart van de badkamer is.
In de hotelkamer kan je zelf koffie of thee zetten, er is een minibar, een smart TV en gratis Wifi aanwezig.
Leuk detail: ik was mijn tandenborstel vergeten en vroeg bij de receptie of zij toevallig een tandenborstel voor mij hebben. Ja hoor, ik krijg een doos met een tandenborstel en tandpasta van ze. Wat een service!
Ondanks dat het hotel aan de snelweg ligt, is het heerlijk rustig op de kamer.
Restaurant Bar Stein
Het restaurant ziet er gezellig en modern uit met diverse intieme hoekjes. Je kunt zien dat er veel aandacht aan het interieur is besteed. Wij drinken eerst een glas Pinot Grigio aan de bar voordat we gaan eten.
In restaurant Bar Stein genieten wij ’s avonds van een shared dining en laten ons graag verrassen wat Chef Martijn voor ons in petto heeft. Erbij laten we ook graag de wijnkeuze over aan het bekwame personeel wat ons bedient.
Shared dining
We beginnen met een glas Jaume Serra Cava Brut, een verfijnde en fruitige cava. En al snel volgt het eerste gerecht, dit zijn Fine de Claire oesters met een ponzudressing, gember, bosui en sojaschuim. Dat begint al goed!
Erbij komt er nog een plank met lekker breekbrood met kruidenboter, aioli en een tomatensalsa.
Het tweede shared dining gerecht is een Caprese met o.a. rungis tomaten, burrata en een dressing van groene gazpacho. Wat een heerlijke combinatie met die pittige gazpacho erbij.
Erbij drinken we een Bodega Iniesta Sauvignon blanc, een frisse fruitige witte wijn.
Nu volgt een perfect gesneden Steak tartare met een gepocheerd ei, truffelmayonaise, Amsterdamse uitje en een krokante kataifi erop. Goede smaken, vlees niet te koud geserveerd en een lekkere knapperige kataifi erbij.
Een heerlijke Nira Bueno Bodega Bobal rosé, die verrassend goed gaat met de steak tartare.
Na de steak tartare krijgen we Gewokte mosselen met gember, knoflook, rode peper, huisgemaakte groene currypaste en een kimchi mayonaise. Die groene currysaus en de kimchi mayonaise erbij zijn verrukkelijk! Erbij drinken we een Badia di Morrona Vermentino “Feliciaio” Toscana IGT delicate en frisse witte wijn met citrustonen.
Het hoofdgerecht is een perfect gegaarde en super malse Kalfs picanha met pommes dauphine en een volle saus van zwarte knoflook (helaas niet op de foto). Die aardappelen erbij zijn verslavend lekker.
We drinker er een Domaine Bersan Bourgogne Pinot Noir, een lekkere ronde en aangename Pinot Noir.
Grand Dessert
Stein’s Grand dessert wordt met vuurwerk en al geserveerd door de chef zelf. Het is een speciaal voor hun ontworpen etagère bestaande uit cheesecake met eiwitschots en suikerspin, frambozen macaron gevuld met ijs, chocoladevla, aardbeien Romanoff en een tiramisu schuimgebakje. Eigenlijk zit ik al vol, maar laat me toch verleiden om deze heerlijkheden te proeven.
Erbij wordt een heerlijke, niet te zoete Sole Malvasia Bianca Dolce IGP Salento, dessertwijn geschonken.
Verrassend goed
Het eten is in een woord fantastisch en eerlijk gezegd hadden we dit niet verwacht in een Van der Valk restaurant. Het shared dining vind ik een geweldig concept, het is supergezellig om zelf op te scheppen van wat er op tafel komt. En de wijn/spijscombinatie is ook erg goed, wat hebben wij genoten.
Na het heerlijke diner verschijnt de general manager Carlijn van der Valk aan onze tafel. Vol trots vertelt zij over het hotel, hoe goed het al loopt en welke duurzame initiatieven ze genomen hebben voor het hotel. Zo heeft het hotel heel veel zonnepanelen op de daken en is het hotel daardoor aardgasloos. Alle etensresten worden omgezet in biogas en ze gebruiken zo min mogelijk plastic en papier. Wat een mooi initiatief van dit hotel.
Ik heb al in diverse Van der Valk hotels geslapen, maar dit is toch wel next level.
Van der Valk Hotel 3.0
Verrassend
Duurzaam
Imposant
En ik heb leuk nieuws voor jullie! Van der Valk biedt mijn trouwe volgers een korting van 10% voor een diner in het Restaurant Stein. Deze korting geldt tot eind september 2023.
Klik hier om met de kortingscode een tafel te boeken in dit restaurant.
Riet kolbach
juli 29, 2023 @ 2:01 pm
GEWELDIGE AMBIANCE, IK BEN SPRAKELOOS IN ONS MOOIE GORINCHEM.
WE STIJGEN ALLEEN MAAR IN WAARDE MET ZO,N PRACHTIG HOTEL.
EN DAN DA KAMERS ,HOE MOOI IS DAT.
EN DAN NOG EEN CASINO ERBIJ.
ECHT SCHITTEREN ,EN WE ZIJN VAKER IN VAN DE VALK HOTELS GEWEEST. MET OUD EN NIEUW IN GILZE JAAREN GELEDEN ,JAREN NEGENTIG EN NOG ERGENS . IK HEB NOG NOOIT ZO,N MOOI FEEST MEEGEMAAKT ALS IN GILZE REIJEN WAT EEN FEEST.
OPLAATST NOG MET EEN IJSCOKAR. IK WIST NIET WAT IK ZAG.
ALS IK DAT HAD GEWETEN HAD IK EERDER GEGAAN. TOPPY VRIENDELIJKE GROET RIETKOLBACH@LIVE.NL
Hanneke de Jonge
juli 31, 2023 @ 11:43 am
Hoi Riet, wat leuk dat je zo enthousiast bent over dit hotel en de andere Van der Valk Hotels. Dit hotel in Gorinchem is echt een aanrader!
Groeten, Hanneke