Kook de tarwekorrels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel het af met koud water en laat uitlekken. -- Breek de harde onderkanten van de asperges, spoel ze schoon en giet de olijfolie erover. Zet de grillpan op hoog vuur en grill hierop de asperges tot ze beetgaar zijn. Bestrooi ze met de rozemarijnzout. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd ze dan in stukken. -- Rasp de helft van de grapefruit en doe dit in een jampotje. Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van grapefruit af. Zet de grapefruit op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. -- Snijd dan de partjes uit de grapefruit en knijp het overgebleven stuk en de schillen uit boven het jampotje. Gebruik dit sap voor de dressing. -- Doe de ricotta, olijfolie, knoflook en rozemarijnzout in een kom en mix dit met een handmixer op tot een luchtig geheel. Lepel dit op de borden. -- Dressing: meng het opgevangen sap, olijfolie en honing in het jampotje van de grapefruitrasp en schud dit door elkaar. Breng de dressing op smaak met peper en zout. -- Doe de tarwekorrels, aspergestukken, hazelnoten, grapefruit en sla in een kom en meng dit door elkaar. Lepel het op de ricotta en schenk de dressing erover. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *