Zoetzure gehaktballetjes met rijst. Dit gerecht zullen de kinderen heerlijk vinden. Laat dan alleen de rode peper en de koriander achterwege.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 500 gr gehakt h.o.h.
- 2-3 beschuiten
- 1 klein ei
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl sambal
- peper en zout
- 2 rode puntpaprika's, in blokjes gesneden
- 1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 limoen, sap ervan
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el balsamico
- 2 el honing
- 2 el sojasaus
- 1 blik ananasstukjes (op eigen sap)
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 1/2 bosje koriander, blaadjes gehakt
- 1 handvol pinda’s, fijngehakt
- 400 gr Basmati rijst
Verkruimel de beschuiten boven het gehakt en meng dit met een ei, kerriepoeder en peper en zout door elkaar. Vorm 20 balletjes van het gehakt.
Bak de gehaktballetjes in een klein beetje olie even om en om in grote bakpan.
Voeg hierbij de paprika, rode peper, knoflook en sap van limoen en bak dit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg dan de tomatenpuree erbij, gevolgd door balsamico azijn en de honing. Even lekker laten bakken.
Voeg het blik ananas met sap en al erbij. Laten lekker pruttelen tot de balletjes gaar zijn.
Kook inmiddels de rijst volgens aanwijzing van de verpakking.
Strooi de lente-ui, koriander en pinda's over de gehaktballetjes en serveer.