Ga terug
+ servings
Zelf pizzadeeg maken. Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens goedkoop! En het is ook nog eens heel erg lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 11 gr gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 150 ml lauwwarm water
  • 250 gr pizzameel*
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • bloem

Instructies
 

  • Doe de gist met suiker in een kommetje en roer 50 ml van het warme water erdoor tot de gist en suiker opgelost is. Nu gaat dit mengsel lekker ‘bubbelen’.
  • Meng het bloem en zout in een kom. Maak een kuil in de bloem en giet het gistmengsel, de rest van het water en olijfolie erbij. Meng het geheel met een mixer met deeghaken gedurende 10 minuten.
  • Maak een bal van het deeg en smeer het in met olijfolie. Doe het pizzadeeg in een kom en dek het af met een vochtige, schone theedoek. Laat het deeg minstens 1 uur (liefst 2 uur) rijzen op kamertemperatuur.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en stort het deeg hierop uit. Verdeel het pizzadeeg in 2 gelijke stukken en vorm hier ballen van zonder het deeg extra te kneden. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en leg de deegballen hierop.
  • Besprenkel met een beetje extra olie en dek wederom af met een theedoek of bakpapier en laat de deegballen rijzen op een warme plek. Doe dit minstens 1 uur.
  • Je deeg is nu klaar en kan uitgerold worden. Rol het pizzadeeg uit tot het ongeveer een halve cm dik is of druk elk bolletje deeg zachtjes uit met je vingers tot een pizza bodem.
  • Leg ze op een bakplaat, pizzasteen of pizzabakplaat en beleg de pizza met een beetje tomatensaus en (niet teveel) toppings. Schuif ze in de oven en bak de pizza(s) in ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde hete oven (225˚C).