Zelf bechamelsaus maken. Zelf bechamel saus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare saus. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 1 uur uur
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans, Italiaans
- 50 gr roomboter
- 60 gr bloem
- 500 ml volle melk
- peper en zout
- snuf nootmuskaat
Doe de roomboter in een steelpan met dikke bodem. Zet dit op laag vuur en laat de boter helemaal smelten.
Meng dan de bloem erdoor en laat dit op laag vuur al roerend met een pollepel in 3 minuten garen. Dit is een roux en deze is klaar als het een beetje zanderig eruit ziet.
Voeg dan de melk toe en roer met een garde tot je een gladde saus hebt welke ingedikt is (dit duurt wel een paar minuten).
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.