Ga terug
–+ servings
Zelf bechamelsaus maken. Zelf bechamel saus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare saus. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans, Italiaans
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Instructies
 

  • Doe de roomboter in een steelpan met dikke bodem. Zet dit op laag vuur en laat de boter helemaal smelten.
  • Meng dan de bloem erdoor en laat dit op laag vuur al roerend met een pollepel in 3 minuten garen. Dit is een roux en deze is klaar als het een beetje zanderig eruit ziet.
  • Voeg dan de melk toe en roer met een garde tot je een gladde saus hebt welke ingedikt is (dit duurt wel een paar minuten).
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.