Ga terug
+ personen
Zeebaars bereid op een ovenplank. Het voordeel van bereidingen op een ovenplank is dat de vis lekker sappig blijft en een speciale rookachtige smaak krijgt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote zeebaars
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 1 handvol peterselie

Instructies
 

  • Leg een uur van te voren de CedarWood OvenPlank onder water (leg iets zwaars op de plank zodat deze onder water blijft).
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de vis in een snijplank en kerf de vis aan beide kanten een paar keer in.
  • Snijd de knoflook in dunne plakken en de rode peper in dunne ringen. Snijd het vruchtvlees van de citroen in blokjes.
  • Meng de knoflook, rode peper, citroen met een flinke scheut olijfolie en voeg hier wat peper en zout toe. Stop dit mengsel in de buikholte van de vis.
  • Smeer de CedarWood ovenplank in met olijfolie en leg de vis erop.
  • Bestrooi met peper en zout en leg de plank in de oven.
  • Bak de zeebaars ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de vis) gaar in de oven.
  • Serveer de vis in z'n geheel op de plank met wat peterselieblaadjes erop en citroenpartjes erbij.