Zachte amaretti koekjes. Dit is een heerlijk en heel makkelijk receptje voor heerlijke zachte koekjes gemaakt van amandelmeel. Lekker bij de koffie.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Italiaans
- 150 gr amandelmeel
- 75 gr fijne kristalsuiker
- 1 eiwit (M)
- paar druppels amandelessence
- 1 mandarijn, rasp ervan
- 2 el poedersuiker
Verwarm de over voor op 170˚C.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven.
Meng amandelmeel, suiker, eiwit, amandelessence en mandarijnrasp met elkaar tot een stevig deegje.
Lepel de poedersuiker op een bord. Vorm ongeveer 16 kleine balletjes van het amandelmengsel en rol ze door de poedersuiker.
Leg de balletjes op het bakpapier op de bakplaat in druk ze met een vinger iets in.
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 12-13 minuten (niet bruin laten worden!).
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. De koekjes worden dan een beetje krokant aan de buitenkant maar zijn lekker zacht van binnen.