Ga terug
+ servings
Zachte amaretti koekjes. Dit is een heerlijk en heel makkelijk receptje voor heerlijke zachte koekjes gemaakt van amandelmeel. Lekker bij de koffie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr amandelmeel
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 1 eiwit (M)
  • paar druppels amandelessence
  • 1 mandarijn, rasp ervan
  • 2 el poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de over voor op 170˚C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven.
  • Meng amandelmeel, suiker, eiwit, amandelessence en mandarijnrasp met elkaar tot een stevig deegje.
  • Lepel de poedersuiker op een bord. Vorm ongeveer 16 kleine balletjes van het amandelmengsel en rol ze door de poedersuiker.
  • Leg de balletjes op het bakpapier op de bakplaat in druk ze met een vinger iets in.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 12-13 minuten (niet bruin laten worden!).
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. De koekjes worden dan een beetje krokant aan de buitenkant maar zijn lekker zacht van binnen.