Wortels in ginger ale geglaceerd. Ik had nog een grote zak wortelen liggen en een aangebroken fles ginger ale. Nou dat was een heerlijke combinatie zeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 500 ml ginger ale
- 250 ml groentebouillon
- 800 gr wortelen
- roomboter
- Peper en zout
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el gehakte peterselie
- 1 mandarijn, rasp ervan
Doe de ginger ale en bouillon in een kookpan en breng het aan de kook. Laat ongeveer tot een kwart inkoken.
Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in (schuine) stukken. Doe de stukken in het vocht samen met een klont boter en peper en zout.
Laat de wortelen garen in dit vocht op middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten tot de stukjes lekker gaar zijn en het vocht is geabsorbeerd.
Voeg dan nog een klontje roomboter en de gemberpoeder toe en hussel dit door de wortelen. Serveer het in een schaal met de gehakte peterselie en rasp van de mandarijn.