Ga terug
–+ servings
Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix. Een heerlijke en authentieke visstoofschotel van het eiland Ibiza. Neem er de tijd voor om het te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten, Soepen, Vis
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg vis*
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 rijpe tomaten
  • 40 gr blanke amandelen
  • 500 gr kleine vastkokende aardappelen
  • 12 draadjes saffraan
  • olijfolie
  • zelfgemaakte aioli**

Instructies
 

  • Fileer de vissen of laat je visboer dit doen. Trek van de graten, koppen en staarten een bouillon in 20 minuten. Giet dan door een zeef en vang de bouillon op in een andere pan.
  • Je hebt ongeveer 1,2 liter visbouillon nodig. Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met wat zout.
  • Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn, snijd de tomaten in kleine blokjes, hak de amandelen fijn in je keukenmachine, schil de aardappelen en snijd ze doormidden.
  • Fruit de ui met de knoflook in een soeppan in een scheut olijfolie. Voeg dan de tomatenblokjes, zout en peper toe en bak dat ook even mee.
  • Doe nu de aardappelen, bouillon en saffraan erbij en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten koken en doe dan de fijngehakte amandelen erbij.
  • Laat dan nog 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Leg dan de stukken vis in de bouillon en laat dit op middelhoog vuur ongeveer 5-7 minuten pruttelen tot de vis gaar is.
  • Schep de vis, aardappelen en bouillon in diepe borden en lepel er een dot aioli op.
  • Buen provecho!