Ga terug
–+ servings
Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal. Als je eens wilt uitpakken tijdens een etentje thuis, maak dan dit heerlijke visgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vis
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr gefileerde kabeljauw
  • 1 groot ei
  • 50 gr zachte roomboter
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper
  • 400 gr spinazie
  • 150 gr zeekraal
  • 2 el roomboter

Instructies
 

  • Snijd de vis in kleine blokjes en hak dit pulserend in een keukenmachine. Voeg nu ei, boter, een deel van de slagroom en peper en zout toe en pulseer tot een fijne en gladde emulsie.
  • Als het te droog lijkt, voeg dan nog wat room toe en meng dit goed. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het in een kom. Dek het af en zet koud weg in de koelkast.
  • Breng een grote pan met wat zout erin net tegen de kook aan. Vorm met twee lepels 12 quenelles van het vismengsel en pocheer ze in ongeveer 10 minuten gaar in het hete water (niet koken!).
  • Als ze gaar zijn, haal ze dan met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Blancheer de groenten en laat ze uitlekken.
  • Lepel wat spinazie en zeekraal op de borden. Leg er drie quenelles op en giet er de beurre blanc over. Serveer eventueel nog wat extra beurre blanc apart.
  • Ik heb nog wat zwart zeezout over de quenelles gestrooid.