Ga terug
+ servings
Vietnamese zoete speklapjes met paksoi. Probeer eens deze zoete/hartige bereiding van speklapjes. Speklapje met heerlijke Oosterse smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr dikke speklappen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 1 el water
  • 350 ml kokoswater
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el vissaus
  • 1 el sambal
  • baby paksoi
  • noedels

Instructies
 

  • Snijd de speklappen in blokjes van 3 centimeter.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote bakpan en bak hierin het vlees rondom aan.
  • Doe ondertussen de basterdsuiker met water in een wok en zet dit op een middelhoog vuur. Laat dit voorzichtig karamelliseren (niet laten aanbranden).
  • Voeg nu het gebakken vlees erbij en roer dit door de karamel. Doe nu de overige ingrediënten erbij en breng aan de kook.
  • Zet dan het vuur laag, deksel op de pan en laat ongeveer twee uur zachtjes stoven tot het vlees zacht geworden is. Als het te droog lijkt, voeg dan nog wat kokoswater toe.
  • Als het vlees gaar is en het vocht bijna verdampt, houd je mooie glimmende donkere stukjes vlees over.
  • Roerbak of stoom ondertussen de paksoi en bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.