Verwenontbijtje met Scones. Scones zijn typisch Engelse 'broodjes' die meestal geserveerd worden bij een high tea. Ik maak een verwenontbijtje met scones.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 17 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 55 gr roomboter
- 25 gr suiker
- 150 ml melk + 2 el extra
- 100 gr verse roomkaas
- 1 pot jam naar keuze
Verwarm de oven voor op 220˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en snijd met twee messen de boter hierdoor. Wrijf dan de boter door het bakmeel, maar zorg ervoor dat het niet teveel gemengd wordt (het mag kruimelig zijn).
Roer nu de suiker erdoor en maak een kuiltje. Giet de melk in het kuiltje en kneed het voorzichtig tot een deeg (niet teveel kneden!)
Leg het deeg nu op de bakplaat met bakpapier en vorm er een rond 'broodje' van die ongeveer 2 cm hoog is.
Snijd het deeg in zes punten, schuif ze iets uit elkaar en bestrijk ze met een beetje melk.
Zet het bakblik in de oven en bak de scones ongeveer 15-17 minuten gaar en goudbruin.
Haal ze dan uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Serveer ze met de roomkaas en een lekkere jam.