Venkel artisjoksalade met feta. Deze heerlijke salade serveer je als voorgerecht voor vier personen of maaltijdsalade voor twee personen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 1 venkelknol
- 1 potje artisjokken op olijfolie (180 gram)
- 1 (bloed)sinaasappel
- 10 blaadjes basilicum
- 75 gr fetakaas
- 1 handje pijnboompitten
- 1 el citroensap
- peper en zout
Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan (zonder olie) goudbruin.
Spoel de venkel schoon onder een koude kraan. Als er venkelgroen aan zit, houd dit apart.
Snijd de venkelknol in hele dunne plakken met een mandoline en doe ze in een kom.
Voeg de artisjokken hier aan toe en een deel van de olie uit het potje.
Snijd het basilicumblad in dunne repen en meng dit door de salade.
Breng de salade op smaak met citroensap, peper en zout en verdeel het over de borden.
Verkruimel de feta erover en garneer met pijnboompitjes en venkelgroen.