Ga terug
+ servings
Vegetarische maïs ribbetjes. Een mooi vegetarisch alternatief voor de spareribs zijn deze ribbetjes gemaakt van maïskolven. Maak ze op de bbq of in de oven.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Barbecue, Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 maïskolven
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Boter

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl pul biber*
  • 1 snuf zout

Roomkaas

  • 100 gr verse roomkaas
  • 1 limoen, rasp en sap

Erbij

  • 1 lente-ui
  • 2 takken koriander

Instructies
 

  • Als je verse of ongekookte suikermaïs gebruikt, kook deze dan eerst 10 minuten.
  • Giet ze af, laat ze iets afkoelen en dep ze goed droog.
  • Verhit de oven op 190°C en bekleed de ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Snijd de maïskolven in de lengte doormidden en deze helften ook weer doormidden. Gebruik hiervoor een groot scherp mes.
  • Meng de gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout met elkaar. Smeer de maïskolven rondom in met olijfolie en bestrooi dan met de kruidenmix.
  • Leg de stukken op de ovenplaat en schuif dit in de hete oven. Rooster de maïs in ongeveer 30 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om.
  • Bereid ondertussen de boter: doe hiervoor alle ingrediënten in een pannetje en zet dit op het vuur. Meng alles goed door elkaar en houd het warm.
  • Roomkaas: meng de roomkaas met limoenrasp en sap en breng op smaak met peper en zout.
  • Als de maïs klaar is, haal je het uit de oven. Leg de stukken op een mooie schaal of bord en giet er de warm gekruide boter over.
  • Lepel de roomkaas erop en garneer met lente-uiringen en gehakt korianderblad.
  • Serveer direct.