Ga terug
–+ servings
Vegetarische Chinese tomatensoep. Zelf Chinese tomatensoep maken is helemaal niet moeilijk. Als je dit een keer geproefd heb, ga je het vaker maken. Lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Soepen, Vegetarisch
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 750 gr tomaten
  • 2 el olie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl sambal
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el ketjap manis
  • 1-2 el rietsuiker

Erbij

  • vermicelli
  • pittige kiemgroenten
  • kroepoek

Instructies
 

  • Schil de ui en knoflook en snijd dit fijn.
  • Ontvel de tomaten eventueel en snijd ze in stukken.
  • Bak de ui en knoflook in een soeppan in een beetje olie. Voeg nu de tomatenpuree erbij en bak dit een paar minuten mee.
  • Doe nu de tomaten erbij en bak dit ook even aan. Voeg dan de gember, sambal en bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten koken zonder deksel op de pan.
  • Voeg als smaakmakers de gembersiroop, ketjap en suiker toe en meng dit door de soep. Mix dan de soep glad met een staafmixer of in een blender.
  • Doe de soep weer in de pan en proef of het naar jouw smaak is. Voeg er eventueel nog wat sambal, ketjap, gembersiroop of suiker toe.
  • Voeg de vermicelli toe en kook dit gaar in de soep.
  • Lepel de soep in kommen en serveer het met wat kiemgroente erop en kroepoek erbij.