Ga terug
+ servings
Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen. Deze vegetarische chili met bonen is zo lekker dat je het vlees helemaal niet mist.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak mini taco tubs
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 puntpaprika, in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • olijfolie
  • 1/2 tl chilivlokken (of chipotle)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 1 blik (400 gr) zwarte bonen
  • 1 blik (400 gr) rode kidneybonen

Erbij

  • 1 bosje koriander
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 100 gr cheddar, geraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 125˚C en verwarm de taco tubs in de oven.
  • Bak de ui glazig in een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de paprikablokjes en knoflook toe en bak dit nog een minuutje op laag vuur.
  • Voeg alle kruiden erbij en bak dit nog even mee. Giet het blikje tomaatjes met vocht in de pan en laat nog even sudderen. Ondertussen giet je de blikjes bonen af, spoel ze af en laat uitlekken.
  • Doe nu de bonen erbij en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Zet de pan op tafel en serveer de taco tubs, koriander, yoghurt en cheddar er apart bij zodat iedereen zelf zijn taco tubs kan vullen.
  • Que aproveche!