Ga terug
+ servings
Vegetarische bibimbap met groene asperges. De heerlijke Koreaanse bibimbap is een kom vol van smaken en texturen en deze zit vol met groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr rijst

Groente

  • 1 winterpeen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 200 gr oesterzwammen
  • 1 el gochujang
  • 1 el olie
  • 150 gr groene asperges
  • 1 avocado
  • 50 gr sojaboontjes
  • 2 eieren
  • 1 el sesamzaadjes

Dressing

  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl Sriracha
  • 4 takken koriander, gehakt

Instructies
 

  • Schil de wortel en snijd deze dan in dunne repen met een dunschiller of een spiralizer.
  • Verwarm de azijn met een klein beetje water en de suiker.
  • Als de suiker is opgelost schenk dit dan over de wortel. Laat 20 minuten marineren.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar in een kom. Meng in de kom de gekookte rijst dan met de dressing.
  • Maak de oesterzwammen schoon, bestrijk de oesterzwammen met de gochujang en bak ze in een bakpan met olie aan beide kanten goudbruin. Druk ze plat tijdens het bakken.
  • Breek de harde onderkanten van de asperges en kook ze beetgaar in een pan met gezouten water, giet dan af.
  • Snijd de avocado in dunne repen.
  • Bak de eieren in een antiaanbakpan in een scheutje olie.
  • Verdeel de rijst over de 2 diepe borden of kommen. Lepel de groenten op de rijst in het bord, leg er een gebakken ei op en bestrooi met sesamzaadjes.