Varkenshaas met truffelroomsaus. Ik heb een heerlijk recept voor jullie. Het is makkelijk te maken en zal het goed doen op een etentje thuis.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 1 varkenshaasje (300 gr)
- peper en zout
- 2 el olie
- 1 klontje roomboter
- 100 ml room
- 5 teentjes zwarte knoflook
- 1-2 el truffeltapenade
Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen.
Verwarm dan de oven voor op 160˚C.
Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaasjes aan alle kanten goudbruin in de olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg dan de boter toe.
Leg het vlees op een ovenschaal en bak het in ongeveer 10 minuten verder gaar in de oven. Gebruik eventueel een vleesthermometer om zeker te zijn dat het vlees gaar is (± 64˚C).
Haal het vlees dan uit de oven en laat het verpakt in aluminiumfolie nog 10 minuten rusten.
Giet room in de bakpan van de varkenshaas en breng dit aan de kook. Snijd de zwarte knoflook in dunne plakjes en doe dit samen met de truffeltapenade in de pan.
Laat op middelhoog vuur sudderen tot de saus is ingedikt.
Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over twee borden. Lepel hierover de truffelsaus en serveer met groente en gebakken aardappeltjes.