Ga terug
+ servings
Turkse gevulde aardappel Kumpir. Ben jij ook zo gek op gevulde gepofte aardappelen? Nou dan moet je deze Turkse gevulde aardappel eens proberen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappelen
  • peper en zout
  • 4 el roomboter
  • 100 gr geraspte kaas

Topping

  • 1 blikje (160 gr) linzen
  • 2 lente-uien
  • 4 zwarte olijven
  • 4 groene olijven
  • 4 takken koriander
  • 1 tl pul biber pepervlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Spoel de aardappelen met schil goed schoon en pak ze dan elk in een stuk aluminiumfolie.
  • Leg de aardappelpakketjes in de oven en rooster de aardappelen gaar in ongeveer 50-60 minuten. Test met een scherp mes door de folie heen of de aardappelen zacht zijn.
  • Haal ze dan uit de oven en snijd ze in met een mes. Breek ze dan een beetje open en schraap met een vork het vruchtvlees een beetje los.
  • Bestrooi dit met peper en zout. Lepel de boter en geraspte kaas erin en leg ze nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Laat ondertussen de linzen uitlekken en snijd de olijven en lente-uien in dunne ringen. Hak het korianderblad grof.
  • Haal de aardappelen uit de oven, lepel er de overige topping erop en bestrooi met de pul biber. Serveer ze direct.