Turkse gevulde aardappel Kumpir. Ben jij ook zo gek op gevulde gepofte aardappelen? Nou dan moet je deze Turkse gevulde aardappel eens proberen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 4 grote aardappelen
- peper en zout
- 4 el roomboter
- 100 gr geraspte kaas
Topping
- 1 blikje (160 gr) linzen
- 2 lente-uien
- 4 zwarte olijven
- 4 groene olijven
- 4 takken koriander
- 1 tl pul biber pepervlokken
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Spoel de aardappelen met schil goed schoon en pak ze dan elk in een stuk aluminiumfolie.
Leg de aardappelpakketjes in de oven en rooster de aardappelen gaar in ongeveer 50-60 minuten. Test met een scherp mes door de folie heen of de aardappelen zacht zijn.
Haal ze dan uit de oven en snijd ze in met een mes. Breek ze dan een beetje open en schraap met een vork het vruchtvlees een beetje los.
Bestrooi dit met peper en zout. Lepel de boter en geraspte kaas erin en leg ze nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.
Laat ondertussen de linzen uitlekken en snijd de olijven en lente-uien in dunne ringen. Hak het korianderblad grof.
Haal de aardappelen uit de oven, lepel er de overige topping erop en bestrooi met de pul biber. Serveer ze direct.