Teriyaki kabeljauw met bonensalade. Vis is goed voor je, wij proberen het toch wel twee keer per week te eten. Vandaag aten wij deze heerlijke Teriyaki kabeljauw met bonensalade met Oosterse smaken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
- 2 kabeljauwhaasjes
- 4 el sojasaus
- 2 el mirin (rijstwijn)
- 1 tl sesamolie
- 1 el palmsuiker
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakken gesneden
- 3 cm gember, in dunne plakken gesneden
- 2 el arachideolie
Teriyaki: meng de sojasaus, mirin, sesamolie, palmsuiker, knoflook en gember in een schaal. Leg de kabeljauwhaasjes hierin en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren.
Zet een antiaanbakpan met de arachideolie op het vuur. Haal de kabeljauwhaasjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Bak de kabeljauw in de pan op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten aan een kant.
Draai de vis voorzichtig om en bak de andere kant ongeveer een minuutje.
Voeg de overgebleven marinade toe en bak de kabeljauw nog even in de marinade tot de vis gaar is en de saus is ingekookt.