Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht gemaakt met gekruide tempeh blokjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 100 gr rode rijst
- 125 gr beukenzwammetjes
- 2 zoete aardappelen
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- olijfolie
- 170 gr tempeh blokjes
- 1 zakje veldsla
- 2 tl sesamzaadjes
Dressing
- 2 el tahin
- 1 el limoensap
- 1/2 tl Sriracha
- zout, naar smaak
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de beukenzwammetjes los.
Maak de dressing door de ingrediënten met elkaar te mengen. Meng er net zoveel water door tot je een dressing hebt.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de zoete aardappelblokjes hierin.
Strooi de gerookte paprikapoeder erover en bak ze ongeveer 15-20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Bak in een andere pan in een scheutje olijfolie de tempeh blokjes rondom goudbruin, voeg dan de paddenstoeltjes erbij en bak deze nog even mee.
Verdeel de veldsla over de borden. Lepel dan de rijst, zoete aardappelblokjes, tempehblokjes en paddenstoelen hierop.
Lepel de dressing erover en bestrooi met de sesamzaadjes.