Tarwe met wortels en kikkererwten. Hele tarwekorrels gekookt met daarbij gebakken paprika, wortel en kikkererwten met een lekkere kruidenmix.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 300 gr tarwe
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 500 gr wortels
- 2 rode puntpaprika's
- 1/2 tl saffraan
- 1/2 tl rozenwater
- 1 el Baharat kruiden
- peper en zout
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 3 takjes tijm, blaadjes ervan
- 300 gr gekookte kikkererwten
- 1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 el honing
- 8 takken koriander
Kook de tarwe ongeveer 25 minuten in ruim water gaar.
Schil de wortels en snijd ze in hele dunne plakjes. Spoel de paprika's, droog ze af en snijd ze in dunne ringen.
Doe de saffraan in een glas en laat dit weken in 2 lepels warm water.
Giet de kikkererwten af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
Bak in een pan met olijfolie de uien met de wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de paprika erbij en bak dit nog 5 minuten mee.
Voeg de saffraan met het vocht toe, de Baharat kruiden, knoflook en tijm en laat nog even sudderen tot de wortelplakjes zacht geworden zijn (ze mogen nog wel een 'bite' hebben).
Giet de tarwe af en meng dit samen met de kikkererwten door de groenten. Voeg de sinaasappelrasp, -sap en honing als laatste toe en meng alles goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur als al het vocht verdampt is.
Serveer op vier borden met wat korianderblaadjes erover.