Ga terug
+ servings
Tapiocapudding met karamel. Ik heb helemaal de tapiocaparels ontdekt. Deze keer heb ik er een te lekkere pudding van gemaakt met karamel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr tapioca
  • 750 ml volle melk
  • 100 gr suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 200 gr karamel
  • 4 el pinda’s

Instructies
 

  • Laat de tapioca parels eerst een paar uur weken in een grote kom met koud water.
  • Als je ze wilt gaan koken, giet je ze af in een zeef of vergiet.
  • Breng in een grote kookpan de melk, suiker, zout en kaneelpoeder aan de kook. Meng tot de suiker is opgelost.
  • Voeg nu de uitgelekte tapioca toe en laat dit op laat vuur zachtjes koken tot de parels zacht geworden zijn en het een dikke pudding geworden is.
  • Giet de pudding in een schenkkan en laat iets afkoelen.
  • Schenk dan de helft van de pudding in de vier glazen. Doe hier een lepel karamel op en schenk de rest van de pudding erop.
  • Lepel de rest van de karamel op de pudding en garneer met gehakte pinda’s