Tapiocapudding met karamel. Ik heb helemaal de tapiocaparels ontdekt. Deze keer heb ik er een te lekkere pudding van gemaakt met karamel.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Aziatisch
- 100 gr tapioca
- 750 ml volle melk
- 100 gr suiker
- 1 snufje zout
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 gr karamel
- 4 el pinda’s
Laat de tapioca parels eerst een paar uur weken in een grote kom met koud water.
Als je ze wilt gaan koken, giet je ze af in een zeef of vergiet.
Breng in een grote kookpan de melk, suiker, zout en kaneelpoeder aan de kook. Meng tot de suiker is opgelost.
Voeg nu de uitgelekte tapioca toe en laat dit op laat vuur zachtjes koken tot de parels zacht geworden zijn en het een dikke pudding geworden is.
Giet de pudding in een schenkkan en laat iets afkoelen.
Schenk dan de helft van de pudding in de vier glazen. Doe hier een lepel karamel op en schenk de rest van de pudding erop.
Lepel de rest van de karamel op de pudding en garneer met gehakte pinda’s