Szechuan tofu roerbak. Als je op deze manier de tofu bereid, dan vind je het zeker lekker. Lekker pittig door de Szechuan pepers.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Chinees
- 3 el arachide olie
- 250 gr tofu, in blokjes gesneden
- 1 el 5-kruidenpoeder
- 1 rode ui, gesneden in dunne ringen
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1/2 courgette, in halve maantjes
- 1 el Szechuan pepers, fijngemalen
- 1 rode paprika, in repen
- 1 gele paprika, in repen
- 1 groene paprika, in repen
- 200 gr rijstnoedels
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamzaadjes
- 1 bakje kiemgroenten
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de tofu goudbruin. Schep de blokjes voorzichtig uit de wok en bestrooi ze met 5-kruidenpoeder.
Roerbak in dezelfde wok de ui, knoflook, courgette, Szechuan pepers en zout in ongeveer 2 minuten. Schep dit ook uit de wok en zet even apart.
Roerbak in 1 eetlepel olie de paprika's een paar minuten. Voeg dan de tofu en overige ingrediënten bij elkaar in de wok en meng alles door elkaar.
Bereid ondertussen de noedels volgens de verpakking. Giet dan af en breng de noedels in een kom op smaak met de sojasaus en sesamolie.
Verdeel de noedels over de borden met daarop de tofu/groenten roerbak. Strooi wat sesamzaad en kiemgroenten erover.