Ga terug
+ servings
Suikerbiet muffins met verse vijgen. Ik mocht van Zonneheerdt diverse wortelen, bietjes en een suikerbiet meenemen. Van de suikerbiet heb ik muffins gemaakt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 100 gr rietsuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el Chai kruidenmix
  • 1 el bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 325 gr geraspte suikerbiet
  • 3-4 verse vijgen
  • 1 el rietsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  • Klop in een grote kom de eieren schuimig met de suiker, voeg dan de olie toe en mix.
  • Meng in een grote kom de bakmeel , chai kruiden, bakpoeder, vanillesuiker en zout met elkaar.
  • Voeg nu het bloemmengsel bij het eimengsel en roer goed door elkaar met een spatel.
  • Doe de geraspte suikerbiet erbij en meng dit goed erdoor heen.
  • Lepel het mengsel in de muffinvormpjes ( vul ze tot 3/4 vol).
  • Snijd de vijgen in plakken en leg op elke muffin een plak verse vijg. Strooi er nog een beetje rietsuiker over.
  • Zet de muffins in de oven en bak ze ongeveer 25-35 minuten tot ze gaar zijn. Check na 25 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.