Succotash is een gezond groentegerecht. Dit klassieke recept uit het zuiden van Amerika is een fijne manier om lekker veel groente in te verwerken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- olijfolie
- 2 gekookte maïskolven
- 1 ui
- 2 rode paprika’s
- 150 gr tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 blik (400 gr) limabonen
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 10 salieblaadjes
- peper en zout
- 3 takken peterselie
Zet de maïskolven rechtop op een snijplank en snijd van boven naar beneden de maïskorrels eraf. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes, halveer de tomaatjes en hak de knoflook fijn.
Verhit een grote bakpan met olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, voeg dan maïskorrels, paprika en knoflook toe en bak dit in ongeveer 5 minuten.
Giet de limabonen af en spoel ze onder de koude kraan. Doe ze dan samen met de tomaatjes in de pan bij de andere ingrediënten.
Doe de gerookte paprikapoeder, salieblaadjes, peper en zout erbij en bak tot de groenten zacht zijn geworden (in ongeveer 5 minuten).
Garneer met peterselieblaadjes.