Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa. Omdat de slager dit stukje vlees vaak zelf hield, wordt longhaas ook wel beenhouwersbiefstuk genoemd.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
- 2 stokbroodjes
- 500 gr longhaas
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
Salsa
- 1 bos peterselie
- 2 tenen knoflook
- 2 ansjovisfilets
- 1 el kappertjes
- 1 el Dijonmosterd
- ½ citroen, rasp en sap
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Hak rozemarijnblaadjes en knoflookteentjes fijn.
Meng in een kom de rozemarijn, knoflook en olijfolie met elkaar.
Bestrijk hiermee de longhaas en laat ongeveer een uurtje op kamertemperatuur marineren.
Bak (of verwarm) de broodjes af in de oven.
Salsa: haal de peterselieblaadjes van de takken en hak dit samen met de knoflook, ansjovis en kappertjes fijn op een grote snijplank.
Doe dit in een schaaltje en meng met de mosterd, citroenrasp en -sap en olijfolie. Breng op smaak met peper.
Zet een antiaanbakpan of grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Bak de longhaas ongeveer 3 minuten aan een kant, draai dan om en bak nog 3 minuten op de andere kant.
Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten voordat je het in dunne plakken aansnijdt.
Snijd de broodjes doormidden, leg er wat sla en tomaten op. Verdeel hierop de vleesplakjes en lepel er wat saus over. Serveer direct.