Ga terug
+ servings
Steak in rum marinade met mangosalsa. Deze steak in rum marinade heeft een tropische smaak en de marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Caribisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 ml vers ananassap
  • 80 ml rum
  • 60 ml sojasaus
  • 2 lente-uien
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gember (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl zout
  • 1 steak* (800 gr)
  • olijfolie

Mangosalsa

  • 2 rijpe mango’s
  • 4 tomaten
  • 2 lente-uien
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • ½ limoen
  • zout

Instructies
 

  • Steak: maak eerst de marinade door alle ingrediënten (zonder zout) hiervoor te mengen in een grote zipper zak. Doe de steak erbij en laat dit ongeveer 6 uur marineren.
  • Mangosalsa: snijd de mango en tomaten in kleine blokjes. Snijd de lente-uien en rode peper in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof.
  • Meng dit met elkaar in een kom en breng op smaak met limoensap en zout.
  • Haal de steak een uur voor het grillen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Haal de steak dan uit de marinade en dep deze goed droog met keukenpapier.
  • Zet de (grill)pan op hoog vuur en laat deze goed heet worden. Smeer de steak aan beide kanten in met een beetje olie en bestrooi met zout.
  • Leg dan de steak in de pan en bak deze aan beide kanten 2-4 minuten goudbruin tot je een kerntemperatuur van 52°C bereikt hebt. Gebruik hiervoor een vleesthermometer.
  • Als de steak de juiste temperatuur bereikt heeft, haal je het uit de pan en laat je het vlees voor 3 tot 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd de steak dan in dunne plakken en serveer het met de mangosalsa.