Stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs. De laatste dag voor mijn crash dieet hebben we nog deze stamppot zoute boontjes en raapstelen met rundersaucijs gegeten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 500 gr zoute boontjes
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 klont roomboter
- 400 gr raapstelen
- 4 rundersaucijzen
- 2 el olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Spoel zoute bonen goed af met koud water. Kook de snijbonen 10 minuten en spoel ze daarna nog een keer.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Breng in een pan met ruim water (zonder zout) de aardappelen aan de kook en leg hierop de voorgekookte boontjes.
Laat ongeveer 20-25 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Giet dan af en doe het terug in de pan en stamp.
Bak ondertussen de rundersaucijzen gaar in een scheutje olie.
Spoel de raapstelen schoon en laat ze uitlekken, snijd ze dan in stukken.
Voeg bij het stamppotje een klont boter en meng de rauwe raapsteeltjes erdoor.
Als de stamppot te droog is kan je er nog een klontje boter of wat olijfolie doorheen roeren.
Serveer het stamppotje op de borden en leg er een saucijs op.