Ga terug
+ servings
Stamppot zoete aardappelen en mais met garnalen. Dit is echt eens een hele andere stamppot, lekker veel smaak en lekker pittig. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr zoete aardappelen
  • 2 maïskolven, gekookt
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 preistengel, gesneden
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 3 lente-uien, fijngesneden
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 500 gr rauwe garnalen
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen en stoom of kook ze gaar in gezouten water.
  • Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Grill de maïskolven rondom goudbruin in een grillpan of koekenpan.
  • Haal ze uit de pan, zet ze rechtop en snijd vervolgens de maïskorrels eraf.
  • Bak de spekreepjes in een pan met een klein scheutje olijfolie. Doe de rode ui erbij, bak dit even mee en voeg dan de knoflook, prei, rode peper en paprikapoeder toe. Bak dit even mee.
  • Meng nu de zoete aardappelpuree en de maïs erdoor. Om het wat smeuïger te maken kan je een scheutje olijfolie door de stamppot mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng als laatste lente-ui en koriander toe aan het stamppotje.
  • Bak ondertussen in een andere bakpan op hoog vuur in olijfolie de garnalen. Bestrooi ze tijdens het bakken met de cajunkruiden en gerookte paprikapoeder.
  • Als de garnalen mooi roze en een beetje glazig zijn, zijn ze klaar. Bak ze niet te lang, anders worden ze droog.
  • Gebruik eventueel een steekring om het stamppotje op de borden te serveren.
  • Verdeel de garnalen met de olie uit de pan over de borden.