Ga terug
+ servings
Spinaziesalade met appel en cranberries. In deze heerlijke salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 5 el appelciderazijn*
  • ½ tl zout
  • 75 gr magere spekblokjes
  • 100 gr baby spinazie
  • 2 appels
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 50 gr fetakaas
  • 1 handvol walnoten

Dressing

  • 5 el olijfolie
  • 3 el azijn*
  • 1 tl honing
  • 1 el Nigella zaadjes**
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in hele dunne halve ringen, doe ze in een jampotje en giet daar de azijn over. Laat dit een kwartiertje trekken met een beetje zout erbij.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een jampotje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de appels in dunne plakken. Meng de spinazie met de spekjes, rode ui, appels en cranberries.
  • Verdeel de salade over twee borden of kommen en verkruimel de fetakaas en walnoten erboven. Lepel de dressing erover en serveer direct.