Ga terug
–+ servings
Spinazie cappuccino. Dit is een heerlijk spinaziesoepje met daarop wat geklopte room. Ik noem het cappuccino omdat het er ook zo uit ziet.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Kerst, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klontje roomboter
  • 400 ml groente- of kippenbouillon
  • 300 gram spinazie
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout
  • 1 bakje tuinkers

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de spinazie goed schoon onder koud stromend water.
  • Smelt de boter in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit op laag vuur tot glazig.
  • Voeg de spinazie en bak dit nog even mee. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 5-7 minuten koken.
  • Neem de pan van het vuur en mix het met een staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender.
  • Proef of de soep nog op smaak gebracht moet worden met peper en zout.
  • Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf) met een snufje zout.
  • Schenk de soep in koffie kopjes of glaasjes en lepel voorzichtig de geslagen room erop.
  • Serveer eventueel met wat tuinkers erop.