Spinazie cappuccino. Dit is een heerlijk spinaziesoepje met daarop wat geklopte room. Ik noem het cappuccino omdat het er ook zo uit ziet.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Kerst, Soepen, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 klontje roomboter
- 400 ml groente- of kippenbouillon
- 300 gram spinazie
- 100 ml slagroom
- peper en zout
- 1 bakje tuinkers
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de spinazie goed schoon onder koud stromend water.
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit op laag vuur tot glazig.
Voeg de spinazie en bak dit nog even mee. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 5-7 minuten koken.
Neem de pan van het vuur en mix het met een staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender.
Proef of de soep nog op smaak gebracht moet worden met peper en zout.
Klop de slagroom lobbig (niet helemaal stijf) met een snufje zout.
Schenk de soep in koffie kopjes of glaasjes en lepel voorzichtig de geslagen room erop.
Serveer eventueel met wat tuinkers erop.