Ga terug
+ servings
Speltsalade met geroosterde zoete aardappel. ! Deze stevige vegetarische salade zit boordevol zoete aardappelen, rode ui, radijsjes en speltkorrels.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 250 speltkorrels
  • 10 radijsjes, in dunne plakjes
  • 5 gr dille
  • 2 el zaden of noten
  • 50 gr feta

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • ½ citroen
  • ½ tl gerookte paprika

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Dressing: meng alles door elkaar in een grote kom.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van 2 cm. Snijd de uien in parten. Verdeel dit over de ovenplaat en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.
  • Schuif de ovenplaat in de hete oven en rooster dit ongeveer 20-30 minuten tot het goudbruin en gaar is. Hussel halverwege de baktijd alles door elkaar.
  • Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Kook ondertussen de speltkorrels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af en laat uitlekken. Doe de spelt in de grote kom van de dressing en meng dit door elkaar.
  • Meng nu de zoete aardappel, rode ui, radijsjes, dille, zadenmix of nootjes en verkruimelde feta erdoor.
  • Serveer het op een mooie schaal of groot bord.