Ga terug
+ servings
Spaghetti alla puttanesca. Een klassiek spaghetti gerecht uit de Zuid-Italiaanse keuken. Simpel en snel te maken, maar wel met heel veel smaak!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 12 ansjovisfilets
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 12 zwarte olijven
  • 250 gr spaghetti
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen, snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de ansjovis fijn en snijd de grotere tomaatjes doormidden.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak in een grote pan in een scheut olijfolie de rode ui op middelhoog vuur in ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak dit even mee. Dan gaan de tomaatjes, kappertjes en olijven erbij en bak je dit tot de tomaatjes zacht worden.
  • Giet de pasta af, houd wat pastawater achter en doe de spaghetti dan bij de pan met tomaatjes. Voeg een beetje kookvocht toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Schep de spaghetti op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas erover.
  • Buon appetito!