Spaghetti alla puttanesca. Een klassiek spaghetti gerecht uit de Zuid-Italiaanse keuken. Simpel en snel te maken, maar wel met heel veel smaak!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 12 ansjovisfilets
- 400 gr cherrytomaatjes
- 1 el kappertjes
- ½ tl chilivlokken
- 12 zwarte olijven
- 250 gr spaghetti
- 1 bosje basilicum
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Snijd de rode ui in dunne halve ringen, snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de ansjovis fijn en snijd de grotere tomaatjes doormidden.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een grote pan in een scheut olijfolie de rode ui op middelhoog vuur in ongeveer 3-4 minuten.
Voeg dan de knoflook, ansjovis en chilivlokken toe en bak dit even mee. Dan gaan de tomaatjes, kappertjes en olijven erbij en bak je dit tot de tomaatjes zacht worden.
Giet de pasta af, houd wat pastawater achter en doe de spaghetti dan bij de pan met tomaatjes. Voeg een beetje kookvocht toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Schep de spaghetti op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Schaaf of rasp de Parmezaanse kaas erover.
Buon appetito!