Spaghetti aglio e olio. Spaghetti met knoflook en olie oftewel Spaghetti aglio e olio is een van de makkelijkste pastagerechten van de Italiaanse keuken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 400 gr (volkoren) spaghetti
- flinke scheut olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 peperoncino
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing van de verpakking (doe wel lekker veel zout in het water).
Pel de knoflooktenen en snijd ze in dunne plakken. Hak de peperoncino fijn.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin heel zachtjes de knoflook en pepertje (de knoflook niet laten verkleuren!)
Giet de spaghetti af en bewaar eventueel wat kookvocht. Doe de spaghetti in de pan bij de olie en meng dit goed. Je kunt eventueel nog wat kookvocht toevoegen als je het te droog lijkt. Serveer direct.
Buon appetito!