Spaanse rode rijst met chorizo. Heerlijk eenpansgerecht met lekker veel smaak en pit. De chorizo in dit gerecht maakt het helemaal Spaans.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Spaans
- 200 gr chorizo
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rode paprika's
- 300 gr risottorijst
- 1 glas witte wijn
- ± 600 ml hete kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tl verse rozemarijn
- een paar draadjes saffraan
- olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Erbij
- 1 handvol gerookte amandelen
- verse oregano
- geroosterde tomaatjes
Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika's in kleine blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook.
Bak in een hapjespan of wok de chorizostukjes even aan (zonder olie), daarna voeg je de ui, knoflook en paprika toe en bak je een paar minuutjes dit op middelhoog vuur.
Doe hierbij de risottorijst, rozemarijn, saffraan, zout en peper en bak heel even mee.
Schenk dan de witte wijn erbij en laat dit verdampen.
Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken tot de rijst gaar is en bijna droog gekookt is. Als het te droog lijkt, giet dan nog wat bouillon erbij.
Serveer het gerecht eventueel met geroosterde tomaatjes, gehakte gerookte amandelen en wat verse kruiden erop.