Souvlaki. Een souvlaki is een Griekse vleesspies. Ik heb hem gemaakt met varkenshaas, dit is lekker mals vlees. Heerlijk met zelfgemaakte tzaziki.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Grieks
Marinade
- 1 citroen, sap en rasp ervan
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 2 el gedroogde oregano
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Leg de satéstokjes in een bak met water.
Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm.
De marinade: meng alle ingrediënten van de marinade in een grote schaal en marineer hierin de vleesblokjes voor minimaal 1 uur.
Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes.
Zet een grillpan (zonder olie!) op hoog vuur en bak de spiesjes rondom gaar en goudbruin. Zorg dat je ze niet te kort, maar ook niet te lang bakt anders wordt het vlees droog.
Serveer 2 tot 3 stokjes per persoon.
Lekker met zelfgemaakte tzaziki.