Ga terug
+ servings
Souvlaki. Een souvlaki is een Griekse vleesspies. Ik heb hem gemaakt met varkenshaas, dit is lekker mals vlees. Heerlijk met zelfgemaakte tzaziki.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr varkenshaas

Marinade

  • 1 citroen, sap en rasp ervan
  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Leg de satéstokjes in een bak met water.
  • Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • De marinade: meng alle ingrediënten van de marinade in een grote schaal en marineer hierin de vleesblokjes voor minimaal 1 uur.
  • Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes.
  • Zet een grillpan (zonder olie!) op hoog vuur en bak de spiesjes rondom gaar en goudbruin. Zorg dat je ze niet te kort, maar ook niet te lang bakt anders wordt het vlees droog.
  • Serveer 2 tot 3 stokjes per persoon.
  • Lekker met zelfgemaakte tzaziki.