Ga terug
+ servings
Schwarzwalder kirsch granola. Ben jij ook zo gek op Schwarzwalder kirsch taart? Probeer dan eens deze heerlijke knapperige Schwarzwalder kirsch granola.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 75 ml kokosolie
  • 100 ml honing
  • 35 gr cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr havervlokken
  • 100 gr amandelschaafsel
  • 100 gr pure chocolade
  • 200 gr gedroogde kersen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C en leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  • Verwarm de kokosolie met de honing, cacaopoeder en vanillesuiker.
  • Meng havervlokken en amandelschaafsel in een kom. Hussel dit goed door elkaar.
  • Giet de warme olie erbij en meng het goed door de droge ingrediënten.
  • Verdeel dan het mengsel over de ovenplaat en schuif deze in de hete oven. Bak de granola in 18-20 minuten. Schep het af en toe om tijdens het bakken.
  • Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven en laat het afkoelen.
  • Hak ondertussen de chocolade fijn. Meng dit en de gedroogde kersen door de afgekoelde granola.
  • Schep de granola in een grote (weck)pot. Hierin blijft het zeker een maand goed houdbaar.