Sardientjes met knoflook en rode peper. Waarschijnlijk heb je ze wel eens gegeten op vakantie aan de Middellandse Zee, maar je kunt ze ook thuis bereiden.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 6 minuten min
Totale tijd 31 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Mediterraans
- 8 sardientjes
- 1 citroen
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 4 takken peterselie
Verhit de grill van de oven op 210˚C, steek de barbecue aan of zet een grillpan op het vuur.
Maak allereerst de sardientjes schoon. Hoe je dat doet, kan je hierboven lezen*.
Rasp de citroen en snijd deze in dikke plakken. Gebruik de beiden uiteinden van de citroen om uit te persen boven een schaal.
Snijd de rode peper fijn en hak de knoflook fijn. Meng dit met de citroenrasp, -sap, olijfolie en zout in de schaal.
Wentel de sardientjes door dit mengsel en lepel ook wat in de visjes.
Leg ze op een bord of een ovenplaat voorzien van aluminiumfolie.
Rooster of grill de sardientjes in 2-3 minuten per kant tot ze gaar zijn.
Grill tegelijkertijd de citroenplakken op de barbecue of in de grillpan.
Serveer de sardientjes op een grote schaal met de citroenplakken en garneer met peterselieblaadjes.