Saltimbocca rollade van kalfsvlees. Saltimbocca alla Romane heet het originele Italiaanse gerecht met kalfsvlees, prosciutto en salie. Dit is mijn versie.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 4 dunne kalfsoesters
- 6 dunne plakken prosciutto
- 12 verse salieblaadjes
- 25 gr oude geraspte kaas
- peper
- olijfolie
- 2 el pijnboompitjes
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- 10 trostomaatjes
- 1 zakje veldsla
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg een groot stuk huishoudfolie op een snijplank. Leg de kalfsoesters op de huishoudfolie. Laat ze een klein beetje overlappen. Bestrooi het vlees met een beetje peper.
Beleg het vlees drie prosciutto plakken, 4 salieblaadjes en de geraspte kaas. Rol het vlees op tot een strakke rol met behulp van de huishoudfolie.
Leg drie prosciutto plakken op een snijplank of je werkblad, leg hierop de vleesrol en rol de ham om het vlees.
Verhit een bakpan met een scheutje olijfolie en bak hierin het vlees rondom goudbruin.
Leg het vlees en de tomaatjes dan op een ovenplaat. Giet wat olijfolie en strooi wat zout over de tomaatjes en schuif de plaat in de oven. Bak ongeveer in 15 minuten gaar.
Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan en bak hierin de pijnboompitten samen met de overgebleven salieblaadjes. Voeg de citroenrasp en sap erbij en zet het vuur uit.
Haal het vlees en de tomaatjes uit de oven en snijd de rollade in plakken. Serveer met de geroosterde tomaatjes, de pijnboompitjes, salieblaadjes en vocht uit de pan en wat sla.