Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille. Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en een heerlijke romige dille dressing.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
- 500 ml kippenbouillon
- 4 kipfilets
- 500 gr krieltjes
- 500 gr groene asperges
- 100 gr rucola
- 2 avocado's
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 tl Dijon mosterd
- 6 dille stengels
- peper en zout, naar smaak
Doe de kippenbouillon met de kipfilets in een kookpan en breng het aan de kook.
Zet het vuur dan uit en laat de kip ongeveer een uur garen in de hete bouillon, met de deksel op de pan.
Als de kip gaar en afgekoeld is haal je deze uit de bouillon. Kook dan de krieltjes met schil gaar in de kippenbouillon, giet ze dan af.
Schil de groene asperges en kook ze 5 minuten in een pan met kokend water, zet dan het vuur uit en laat ze nog 7 minuten staan in het hete water. Giet dan af en laat afkoelen.
Maak de dressing: Meng de mayonaise met de yoghurt, citroensap en mosterd. Haal de dilletakjes van de stengels en hak ze fijn. Meng dit door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilets in dunne plakken. Verdeel de sla over 4 borden of 1 grote schaal.
Leg hierop de plakken kipfilet en verdeel de asperges over de borden.
Snijd de krieltjes doormidden en leg ze op de salade. Snijd de avocado's doormidden en lepel met een theelepeltje het vruchtvlees eruit. Leg dit op de salade.
Lepel de dressing over de salade.