Ga terug
+ servings
Salade met asperges en vlierbloesemdressing. Wat een heerlijke voorjaarssalade. Tijd voor asperges en wellicht voor zelfgemaakt vlierbloesemsiroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr witte aspergetips
  • 1 avocado
  • 1 zakje veldsla
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes*
  • 4 zachtgekookte eieren
  • 5 takken bieslook
  • eetbare bloemen

Dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el vlierbloesemsiroop
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten van de asperges en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Maak ondertussen de dressing: doe de ingrediënten hiervoor in een jampotje, sluit deze af en schud goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Verdeel een handjevol veldsla op de borden en leg de asperges en avocado hierop.
  • Leg de zongedroogde tomaatjes erbij, snijd de eieren doormidden en leg ze op de salade.
  • Bestrooi de salade met fijngehakte bieslook en eventueel eetbare bloemetjes.
  • Giet als laatste de dressing erover.