Salade met asperges en vlierbloesemdressing. Wat een heerlijke voorjaarssalade. Tijd voor asperges en wellicht voor zelfgemaakt vlierbloesemsiroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 12 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 100 gr witte aspergetips
- 1 avocado
- 1 zakje veldsla
- 100 gr zongedroogde tomaatjes*
- 4 zachtgekookte eieren
- 5 takken bieslook
- eetbare bloemen
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el vlierbloesemsiroop
- 1 el balsamico
- peper en zout
Breek de harde onderkanten van de asperges en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Giet ze dan af en spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken.
Maak ondertussen de dressing: doe de ingrediënten hiervoor in een jampotje, sluit deze af en schud goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken.
Verdeel een handjevol veldsla op de borden en leg de asperges en avocado hierop.
Leg de zongedroogde tomaatjes erbij, snijd de eieren doormidden en leg ze op de salade.
Bestrooi de salade met fijngehakte bieslook en eventueel eetbare bloemetjes.
Giet als laatste de dressing erover.