Ga terug
–+ servings
Runderstoof met lavendel. Wil je eens een bijzonder stoofpotje maken, ga dan voor deze runderstoof met lavendel. Het is een heerlijke combi.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1,2 kg riblappen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 4 el honing
  • 1 el oregano
  • 1 el gedroogde lavendel
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 4 knoflookteentjes, gehakt
  • 250 gr champignons
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de riblappen in blokjes van 3 centimeter en bestrooi met peper, zout, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder.
  • Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe hierin de bouillon, tomatenblokjes, sinaasappelrasp en sap, honing, oregano en lavendel. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes pruttelen.
  • Bak in een bakpan in een scheutje olie het vlees goudbruin aan op hoog vuur. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien. Schep het vlees dan in de pan met bouillon.
  • Bak de ui en knoflook in dezelfde bakpan een paar minuten en doe dit dan ook in de stoofpan.
  • Laat dit ongeveer 2,5-3 uur op een laag vuur sudderen met een deksel op de pan tot het vlees zacht geworden is en bijna uit elkaar valt.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden. Roerbak ze even in de bakpan en voeg ze dan bij het vlees. Laat nog even mee sudderen.
  • Proef of de stoof voldoende op smaak is, voeg eventueel peper en zout toe of misschien nog een beetje honing.
  • Serveer de stoofpot met aardappelpuree, rijst of stokbrood.