Roodlof en sinaasappel met blauwe kaasdip. Witlof met blauwe kaas is een te gekke combi, maar roodlof met sinaasappel en blauwe kaasdip dus ook!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 roodlof stronken
- 2 bloedsinaasappels
- 40 gr walnoten
- 1 bakje kiemgroenten
Dip
- 75 gr blauwe kaas
- 75 ml slagroom
- 2 el mayonaise
- peper en zout
Maak eerst de kaasdip: doe de verkruimeld kaas met de room in een hoge beker en meng dit met de staafmixer. Lepel dan de mayonaise erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het kontje van de roodlof, verwijder de buitenste lelijke bladeren en wikkel dan voorzichtig de blaadjes eraf. Leg ze op de borden.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
Snijd dan de partjes uit de sinaasappels. Bekijk op de foto gallery hoe ik dit gedaan heb.
Leg de sinaasappelpartjes in de roodlofschuitjes. Hak de walnoten grof en verdeel ze samen met de kiemgroente over de schuitjes.
Serveer de dip er apart bij.